dissabte, 16 d’octubre del 2010

Ludoteques

Publicat a Regió 7 (08-06-2010)

Ara fa un any la Generalitat va aprovar un decret que regulava les ludoteques. Amb aquesta normativa es volia posar fi a una pràctica força estesa consistent en emparar i legalitzar sota aquesta denominació un tipus d’equipament que oferia serveis molt més propers a una guarderia. Segur que la desafortunada mort d’un nen de quatre mesos en una d’aquestes “ludoteques” a Barcelona l’abril del 2008 té una relació molt directa amb la promulgació d’aquest decret. Una vegada més, es fa la cura un cop ja hi ha la ferida en comptes de treballar en mesures de prevenció.

Malgrat això, crec que era necessari i que és molt interessant que s’hagi elaborat aquesta normativa. D’una banda ha de servir per deixar d’emparar aquesta pràctica enganyosa, i, per una altra banda, permetrà donar un major reconeixement al que realment són les ludoteques: un espai educatiu per a infants basat en el joc.

De totes maneres, el decret estableix unes condicions força exigents dels espais i de l’equip responsable d’aquests equipaments que faran que alguns espais, que en aquests moments estan funcionant com a ludoteques, a finals d’any no puguin continuar utilitzant aquesta denominació.

I una vegada més, acaben pagant justos per pecadors. Moltes escoles, ampas, casals, centres cívics o altres equipaments que disposen d’un espai de joc infantil –moltes vegades amb limitacions o havent-lo de compartir amb altres activitats- dinamitzat per monitors/es i que duen a terme aquesta activitat amb criteris pedagògics i de qualitat hauran de buscar un nou nom. I, malauradament, ludoteca no servirà.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada