divendres, 16 d’abril del 2010

Mal educats

Publicat a Regió 7 (20-04-2010)

La setmana passada es feia a Manresa el balanç de la feina feta els darrers 5 anys al voltant del Projecte Educatiu de Ciutat. Durant tot aquest temps s’han dut a terme 33 accions, i estic convençut que algunes d’elles han estat molt interessants i educadores. En qualsevol cas, si he parlat del PEC és per recordar-ne el plantejament del qual sorgeix: tot el que passa al nostre voltant ens educa.

Permeteu-me fer avui un escrit no tant optimista al posar en una mateixa balança aquestes 33 accions educatives del PEC amb la infinitat del que podríem anomenar “interferències educatives” amb les que convivim i de les quals els mitjans de comunicació s’encarreguen d’alliçonar-nos dia a dia. Només cal mirar els telenotícies o llegir el diari: polítics corruptes que han utilitzat la seva posició de poder per enriquir-se personalment amb els diners públics que havien de gestionar; dirigents d’una emblemàtica entitat cultural que, a més a més de donar feina a mitja família, han desviat cap a les seves butxaques i les seves propietats els diners que anaven destinats a promoure la cultura; nens i nenes que han patit abusos per part de membres de l’església, mentre que alguns dels seus superiors callaven i amagaven aquests fets; membres de l’estructura judicial que s’han posat del bàndol feixista per portar a la banqueta dels acusats un jutge que s’ha relacionat amb iniciatives de recuperació de la memòria històrica d’aquest país, etc., etc. i etc. I així podríem seguir una estona ben llarga.

Conclusió: amb tota aquesta “educació” que tenim al nostre voltant i que rebem cada dia, no m’estranya que hi hagi tants “mal educats”.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada