dilluns, 22 de febrer del 2010

L'esperit Xesco

Publicat a Regió 7 (27-10-2009)

Dissabte passat, més de sis-centes persones varen poder tastar a la Plaça Major, la Sopa de pedres. Aquest va ser l’acte més participat de tots els que s’han fet a Manresa per commemorar el 25è aniversari de la mort de Xesco Boix, i des de l’equip organitzador n’estem molt contents.

Però per sobre de tot, el que hem valorat com a extraordinari, és com hem arribat a organitzar aquest acte. Tot va començar amb una primera idea, arriscada i força eixelebrada, però a mesura que hi treballàvem, alguna cosa màgica anava succeint. A les reunions organitzatives cada vegada érem més persones i entitats representades. Sempre hi havia algú que, convidat, s’hi sumava.

I quan la festa es va començar a materialitzar, no vam parar de rebre adhesions i sís. Animadors infantils, narradors de contes, cantants, músics... que s’oferien a venir a actuar aquell dia. Botigues i establiments comercials que ens facilitaven els ingredients per a elaborar la sopa. El Joan que posava tota la seva disponibilitat i experiència per preparar-la. El Valentí que el mateix dia pintava a la plaça el teló de fons de l’escenari. Les escoles i Esclat que preparaven unes cançons per venir-les a cantar. Els nens i nenes que durant el matí van anar portant més ingredients, administracions que ens donaven el seu suport, voluntaris que s’oferien a donar un cop de mà... I tota la gent que a la tarda va aportar la seva il•lusió participant en la festa. De fet, aquesta sopa, va ser el pretext perquè Manresa és convertís, per una dia, en aquell poblet del conte que va ser visitat per un soldat i que va veure com, entre tots, preparaven una estupenda sopa de pedres. Moltes gràcies a tothom.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada