dilluns, 18 de maig del 2009

25 anys educant en el lleure

Publicat a Regió 7 (19-05-2009)


Al CAE estem contents perquè enguany celebrem els nostres 25 anys. Ja fa 25 anys que els monitors i monitores dels esplais que en aquells moments hi havia al Bages van aconseguir que l'Ajuntament de Manresa creés una escola de formació d'educadors de lleure: el Centre d'Animació i Esplai.

Han passat 25 anys i han canviat moltes coses: aquell Centre d'Animació i Esplai ara és el CAE, una associació formada per persones compromeses amb l'educació en el lleure i la dinamització sociocultural, que continua oferint els cursos de monitors i directors, però que també organitza activitats per als esplais i per als ciutadans i ciutadanes, ofereix i gestiona serveis, etc.

Però en aquests 25 anys l'educació en el lleure no ha perdut la seva vigència. El CAE i també els esplais, els Mijacs, els agrupaments escoltes... continuen avui fent una aposta ferma i decidida per un temps de lleure educatiu. Les tardes de dissabte, les sortides de cap de setmana, les colònies, les rutes, els campaments, els casals, la setmana del cigró, les trobades d'infants... són activitats lúdiques i d'esbarjo amb una intencionalitat molt clara: formar persones, defensores d'una idea de món millor, amb sentit crític, compromeses amb el seu entorn social, respectuoses amb els altres i amb el medi ambient, solidàries, altruistes...

S'acosten les vacances i molts d'aquests centre organitzaran les seves activitats d'estiu. A tots aquells i aquelles que sou d'un cau o d'un esplai no cal dir-vos massa coses més. Ja sabeu de què va. Els que no hi esteu ficats, per què no us animeu a participar-hi? L'estiu és un bon moment per començar.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada