divendres, 27 de març del 2009

Xesco Boix. 25 anys


Publicat a Regió 7 (31-03-2009)

El 21 de juliol farà 25 anys que va morir en Xesco Boix. En Xesco ha estat un personatge singular vinculat a la nostra cultura: va ser pioner de l'animació en aquest país, va enregistrar una trentena de discos i cassettes, va publicar llibres, va fer milers de cantades en directe, majoritàriament per a la mainada, i també va recuperar el conte popular i el va utilitzar en el seva tasca d’animador.

Aquesta extensa activitat fa que moltes entitats, col·lectius, persones, etc. sentin en Xesco com un personatge proper o vinculat a la seva tasca: els esplais, les escoles, els animadors, els rondallaires, els educadors, els pedagogs, etc. Per aquest motiu és molt possible que aquest any hi hagi molta gent que estigui pensant o treballant en organitzar algun tipus d’acte relacionat amb aquesta efemèride.

Des del CAE hem volgut aportar el nostre gra de sorra, i a més a més de diferents activitats que anirem organitzant al llarg del any, hem volgut participar en el disseny, la posada en marxa i la dinamització del web www.xesco.cat.

Aquest web conté informació sobre en Xesco (biografia, discografia, bibliografia, etc.), però també neix amb la voluntat de recollir i difondre tots aquells actes que durant aquest any es facin a Catalunya al voltant de la figura del Xesco (concerts, homenatges, treballs o projectes d’escoles, festes, etc.). I a més a més, permet que tothom qui vulgui hi pugui fer les seves aportacions: incloure els seus actes, fotografies, records, documents, opinions, etc. Talment com una sopa de pedres. Us convido a fer-hi una ullada.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada